Menu
BE / Nederlands
Contact

Duurzame prestaties voor de klimaatbescherming: JACKON Insulation krijgt het keurmerk ‘Top-Klima-Engagement 2021’!

07.03.2022 - Een overtuigende prestatie voor het milieu: JACKON Insulation is een van de 130 bedrijven in Duitsland die van FOCUS en For Our Planet het keurmerk ‘Top-Klima-Engagement 2021’ hebben gekregen.

FOCUS en het Burda media-initiatief For Our Planet hebben samen intensief onderzoek verricht, en aan de hand van verschillende criteria inzake de inzet voor het klimaat een ranglijst opgesteld van bijzonder geëngageerde bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren. JACKON Insulation heeft hierbij een toppositie in de bouw veroverd, en wel in twee opzichten: het bedrijf geeft al jarenlang blijk van een doorgedreven inzet om de broeikasgassen te verminderen en levert met zijn XPS-producten bovendien een bijdrage tot de actieve bescherming van het klimaat.

In de afgelopen jaren heeft de isolatiespecialist talrijke maatregelen genomen om consequent energie te besparen en zo de uitstoot te verminderen. Om slechts één voorbeeld te noemen: de absolute CO2-voetafdruk van de productievestiging in Arendsee is tussen 2016 en 2020 met twaalf procent gedaald, terwijl de productievolumes jaarlijks zijn gestegen!

JACKODUR® en JACKOBOARD® zijn bestsellers als het gaat om het verbeteren van de energiebalans van een gebouw of het verhogen van het wooncomfort door een individuele renovatie van de badkamer. Producten van geëxtrudeerd polystyreen verbruiken niet alleen weinig grondstoffen, maar realiseren in loop van de tientallen jaren dat een gebouw wordt gebruikt ook enorme besparingen, door de verhoogde  energie-efficiëntie en de lagere verwarmingskosten.

Bovendien bieden de JACKON systemen bouwers en eigenaars een hoge mate van veiligheid doordat de gebouwconstructie duurzaam wordt beschermd. De terugname van snijresten en de mogelijkheid om polystyreen te recycleren, maakt de ecologisch balans zelfs nóg beter.

Informatie over het keurmerk ‘Top-Klima-Engagement 2021’ vindt u op focusbusiness.de/klimaengagement.

Images for the message

Duurzame prestaties voor de klimaatbescherming: JACKON Insulation krijgt het keurmerk ‘Top-Klima-Engagement 2021’!
Beeld 1 / 1:

Contactpersoon

Helena Platte
Marketing/Public relations
+49 (0) 5204 99 55 330

To top