Menu
BE / Nederlands
Contact

JACKODUR® EVO: multilayertechnologie consequent verder ontwikkeld

04.08.2023 - Innovatie van JACKON by BEWI heeft een constante lambdawaarde 0,032 voor alle diktes van 40 tot 400 mm - JACKON by BEWI presenteert de nieuwe generatie thermische isolatie van geëxtrudeerd polystyreenhardschuim (XPS): JACKODUR® EVO is het resultaat van de consequente verdere ontwikkeling van de multilayertechnologie die het bedrijf al meer dan 20 jaar met veel succes in heel Europa op de markt brengt. Dit nieuw ontwikkelde product maakt voor het eerst een snelle en betrouwbare isolatie in één laag mogelijk in diktes van 40 tot 400 mm - en dat met een constante lambdawaarde van λD = 0,032 W/(m·K) voor alle diktes.

Meerlaagse platen zijn niet meer weg te denken uit de isolatie voor energiezuinige gebouwen. Bij perimeterisolatie spelen deze platen letterlijk een dragende rol. Met JACKODUR® heeft JACKON by BEWI op dit vlak de standaard gezet. In de nieuwe generatie producten zijn de bekende voordelen op evolutionaire wijze verder ontwikkeld, zodat deze nóg betere eigenschappen bieden. Dit omvat in het bijzonder het hoog isolerend vermogen - zoals blijkt uit de lambdawaarde - die voor alle paneeldiktes (40 tot 400 mm) wordt gegarandeerd. Dit biedt nóg meer flexibiliteit voor de planning en uitvoering van bouwprojecten om te voldoen aan individuele vereisten voor de energie-efficiëntie van gebouwen.

De meerlaagse platen, die in de fabriek stevig met elkaar zijn verbonden, maken ook een bijzonder veilige en ongecompliceerde hantering op de bouwplaats mogelijk. De montage in één laag bespaart aanzienlijk veel tijd in vergelijking met het aanbrengen van meerdere lagen isolatie. Met een beter isolerend effect overtuigt de technologie ook in bouwfysisch opzicht. Deze technologie elimineert de mogelijke vorming van een waterfilm tussen de panelen, zoals het geval is bij een meerlaagse montage.

JACKODUR® EVO biedt daarnaast alle bekende voordelen van thermische XPS-isolatie die zich al vele jaren hebben bewezen. Het materiaal is druk- en maatvast, ongevoelig voor vocht, rotvrij en uiterst duurzaam. De duurzaamheid begint al tijdens de productiefase, aangezien de celinhoud voornamelijk uit lucht bestaat. Dit betekent dat de meerlaagse platen gedurende vele jaren van gebruik een veelvoud van de hoeveelheid energie en grondstoffen besparen die voor de productie noodzakelijk waren.

De JACKODUR® EVO meerlaagse platen beschermen gebouwen een leven lang en kunnen zelfs daarna nog hergebruikt worden. De platen verlagen de verwarmingskosten en de CO2-uitstoot van een gebouw permanent en leveren zo een belangrijke bijdrage aan meer klimaatbescherming. Dit nieuwe product is per direct beschikbaar.

Images for the message

 • JACKODUR® EVO: multilayertechnologie consequent verder ontwikkeld
  Beeld 1 / 4:
 • JACKODUR® EVO: multilayertechnologie consequent verder ontwikkeld
  Beeld 2 / 4:
 • JACKODUR® EVO: multilayertechnologie consequent verder ontwikkeld
  Beeld 3 / 4:
 • JACKODUR® EVO: multilayertechnologie consequent verder ontwikkeld
  Beeld 4 / 4:

Contactpersoon

Helena Platte
Marketing/Public relations
+49 (0) 5204 99 55 330