Menu
BE / Nederlands
Contact

Isolatie onder ondervloer.

Door hun hoge druksterkte en overeenkomstig hoge dynamische stijfheid kunnen XPS-isolatiematerialen niet als contactgeluidisolatie worden ingezet. Toch is de inbouw van JACKODUR® thermische isolatie onder ondervloeren een belangrijk toepassingsgebied.

JACKODUR® is volgens het toepassingsgebied van DIN V 4108-10 geschikt als isolatie onder ondervloeren waarbij geen contactgeluidsisolatie vereist is. In de woningbouw wordt het daarom dikwijls gebruikt als aanvulling op de contactgeluidsisolatie in vloerconstructies met grote isolatiediktes. Vanwege de hoge druksterkte en geringe vervorming is JACKODUR® bovendien de ideale thermische isolatie onder industriële vloeren.

Industriële vloeren worden overwegend in industrieel of voor bedrijfsdoeleinden gebruikte ruimten. Ze worden blootgesteld aan enorme belastingen van opslagplaatsen, niet-permanente belastingen (vrachtwagens, vorkheftrucks) of machines en moeten op het gebied van slijtagegedrag aan bijzonder hoge eisen voldoen.

Wat het isolatiemateriaal betreft, worden bij industriegebouwen vooral aan de isolerende eigenschappen en druksterkte hogere eisen gesteld. Verticale drukbelastingen en een continue belasting van bijv. vast ingebouwde constructies, stellingen, palen, niet-permanente belasting enz. werken meestal in combinatie als belasting op de isolatielaag. Bij de dimensionering van isolatiemateriaal onder de ondervloer moet de druksterkte (vervorming < 2%) als aangenomen grootte worden genomen.

  • Beeld 1 / 2: 02-003-JACKODUR-Insulation under screed
  • Beeld 2 / 2: 02-004-JACKODUR- insulation under industrial screed