Menu
BE / Nederlands
Contact

Onderzoek en ontwikkeling

Nieuwe wegen vinden.

Op het gebied van onderzoek en ontwikkeling werken onze medewerkers uit het productmanagement in Steinhagen nauw samen met de ontwikkelaars in de productievestigingen.Wij profiteren van synergie-effecten en bovendien van de suggesties en wensen van onze klanten, de ervaringen en de grondstofexpertise van de productie evenals de praktijkkennis van onze machinebouwers.
Zo is het ons dankzij een nieuw proces als eerste fabrikant gelukt om de oorspronkelijke, productietechnisch beperkte plaatdikte van 200 mm te overtreffen. Dankzij deze gepatenteerde, multilayertechnologie, waarbij twee platen veilig en duurzaam met elkaar worden verbonden, kunnen wij gekeurde en voor de eenlaagse montage gecertificeerde XPS-platen met een dikte tot 320 mm produceren.

JACKON Insulation heeft de duidelijke visie om door een continue productontwikkeling innovatieve producten en oplossingen op de markt te brengen.

  • De ontwikkeling van de eerste XPS-multilaagplaat en daarmee de productie van tot 320 mm dikke, met CO2 geschuimde XPS-platen
  • Breed productassortiment in het JACKOBOARD®-programma met douchebakken in elke vorm, douchewanden en badkamermeubelen
  • Ontwikkeling van een XPS-isolatiemateriaal (JACKODUR® Plus) met blaasmiddelen van de vierde generatie die lambdawaarden van 27 mW/mK bereiken
  • Ontwikkeling van het systeem JACKODUR® Atlas voor de gelijktijdige isolatie en bekisting van vloerplaten