Menu
BE / Nederlands
Contact

JACKON Insulation by BEWI neemt nieuwe ultramoderne productielijn voor bouwplaten in gebruik

10.07.2024 - JACKON Insulation by BEWI kondigt de ingebruikname aan van een ultramoderne en energie-efficiënte productielijn voor bouw- en tegelelementen in de vestiging in Olen (Vlaanderen, België). Naast de bestaande productie van bouw- en tegelelementen in Mechau (Duitsland) worden nu ook in de vestiging in Olen bouw- en tegelelementen geproduceerd. Dit verhoogt de productiecapaciteit van het bedrijf voor XPS-bouwplaten aanzienlijk en garandeert een maximale leveringsbetrouwbaarheid met aanzienlijk kortere afstanden naar de belangrijkste Europese markten.

Het bedrijf, een gespecialiseerde fabrikant van geëxtrudeerd polystyreenschuim (XPS) voor isolatie, bouw en industriële toepassingen, heeft een aanzienlijk bedrag geïnvesteerd in deze uitbreiding. “De fabriekstechnologie is ontworpen met het hoogste niveau van automatisering en robotica. Nu profiteren we in de vestiging in Olen van capaciteiten waarmee we het product op het hoogste kwaliteitsniveau kunnen produceren om te voldoen aan toekomstige markteisen”, benadrukt Michael Schneider, Managing Director van JACKON Insulation by BEWI.

Kortere transportwegen en meer gebruik van groene energie en gerecycled materiaal voor een lagere ecologische voetafdruk

Bij de gehele planning van de fabriek werd bijzondere aandacht besteed aan duurzaamheid. Door het gebruik van groene energie en een aanzienlijk aandeel gerecycled polystyreen voor algemene doeleinden (rGPPS) in XPS wordt de CO2-voetafdruk van de bouwplaatproductie geoptimaliseerd. Door het kernmateriaal voor de XPS-bouwplaten ter plaatse te produceren en de afstanden naar de klanten te verkorten, kunnen de transportkosten aanzienlijk worden verlaagd. Deze logistieke voordelen en verdere procesoptimalisatie met het oog op duurzaamheid leiden tot een hogere efficiëntie, betere kwaliteitsnormen en minder uitstoot.

“We zijn erg blij met de ingebruikname van de nieuwe productielijn. Dankzij de uitgebreide capaciteiten kunnen we onze klanten een hoge leverbetrouwbaarheid met persoonlijke service blijven garanderen. Bovendien wordt door het toegenomen gebruik van gerecycled polystyreen voor algemene doeleinden (rGPPS) in onze producten onze CO2-voetafdruk aanzienlijk verlaagd, wat onze klanten extra milieuvoordelen biedt en een toekomstgerichte duurzaamheid bevordert”, bevestigt Benoît Bertucat, Category Manager Construction Board bij JACKON Insulation by BEWI.

De XPS-bouwplaten, in de markt bekend onder de merknaam JACKOBOARD®, zijn duurzaam en waterdicht. Met een veelvoud aan individuele productoplossingen versnellen ze de interieurbouw, met name de ontwikkeling en modernisering van badkamers en sanitaire ruimten.

JACKON Insulation by BEWI exploiteert sinds 2001 een XPS-productie in Olen. "De huidige capaciteitsuitbreiding is ook een duidelijk engagement voor deze locatie. Deze uitbreiding stelt niet alleen bestaande arbeidsplaatsen veilig, maar leidt ook tot een verdere groei van het personeelsbestand", aldus Michael Schneider.

Images for the message

 • JACKON Insulation by BEWI neemt nieuwe ultramoderne productielijn voor bouwplaten in gebruik
  Beeld 1 / 5: van links naar rechts: Karl Erik Olesen (Head of Insulation & Construction BEWI), Michael Schneider (Managing Director, JACKON Insulation by BEWI), Peter Pellegroms (Managing Director Olen), Øystein Akselsen (voormalig eigenaar van JACKON en oprichter van de Olen-faciliteit), Christian Bekken (Chief Executive Officer BEWI), Benoît Bertucat (Category Manager Construction Board, JACKON Insulation by BEWI)
 • JACKON Insulation by BEWI neemt nieuwe ultramoderne productielijn voor bouwplaten in gebruik
  Beeld 2 / 5:
 • JACKON Insulation by BEWI neemt nieuwe ultramoderne productielijn voor bouwplaten in gebruik
  Beeld 3 / 5:
 • JACKON Insulation by BEWI neemt nieuwe ultramoderne productielijn voor bouwplaten in gebruik
  Beeld 4 / 5:
 • JACKON Insulation by BEWI neemt nieuwe ultramoderne productielijn voor bouwplaten in gebruik
  Beeld 5 / 5:

Contactpersoon

Helena Platte
Marketing/Public relations
+49 (0) 5204 99 55 330