Menu
BE / Nederlands
Contact

Passieve constructies: Getuigenis van een specialist

07.07.2023 - 4 Vragen aan Gilles JACQUEMIN, Algemeen Directeur van de firma PAUL VALDENAIRE * deel van de groep Livio **

Heeft de verwezenlijking van passieve constructies bij u geleid tot de keuze van nieuwe materialen?

Ja, natuurlijk. Die ervaring hebben we meegemaakt met de realiseren van ons eerste passiefhuis, in 2016, met de firma PASSIV'HOME, aannemer uit Remiremont en specialist in warmteisolatie van houtskelet. PASSIV'Home is een expert geworden in het gebruik van de producten en systemen van JACKON.

PASSIV'Home had ons in die tijd een uiterst nauwkeurig bestek opgestuurd. Het voorzag o.a. in isolatie van de vloerplaat met JACKON by BEWI. Hoewel de dikte van dit materiaal duidelijk vermeld stond (zoals ook die van de andere isolatiematerialen die voor het huis werden gebruikt), heb ik toch contact opgenomen met de producent in Duitsland om perfect de eigenschappen ervan te kennen en het proces goed te beheersen.

Sindsdien werden meer dan vijftig werven uitgevoerd met JACKODUR® Atlas van JACKON by BEWI in het oosten van Frankrijk (waarvan 80% over het noordoosten van Frankrijk) en enkele werven in Savoie en Haute-Savoie. In totaal werd er bijna 5000 m² geplaatst.


Wat zijn de voordelen van het JACKODUR® Atlas systeem bij de plaatsing?

Het werk is onmiskenbaar veel minder belastend. Werken met een JACKODUR® Atlas-plaat in superlicht geëxtrudeerd polystyreenschuim (XPS) kan niet worden vergeleken met een het plaatsen van volle blokken van 30 kg voor een gelijkaardige onderlaag op volle grond. Dankzij deze eenvoudige uitvoering wint men ook ongeveer 30% tijd. De uitvoering van een vloerplaat van 100 m² duurt zo 4 dagen in plaats van 6 dagen, het gieten van de vloerplaat inbegrepen.

Het proces biedt talrijke voordelen, zoals zijn op maat gemaakte toepassing op de werf. De platen worden machinaal bewerkt op de maat van de bekisting en de  standaard panelen kunnen makkelijk worden aangepast ter plaatse. We hebben daarvoor ook geïnvesteerd in het geschikte materiaal. Voor de plaatsing van het systeem JACKODUR® Atlas hebben we een team samengesteld dat expert is geworden in dit soort uitvoeringen. Het is belangrijk te benadrukken een passieve constructie een onberispelijke uitvoering vragen. Het was dus absoluut een must voor ons bedrijf dat onze teams zich aanpasten aan de nauwgezette plaatsing die het  systeem vereist, of dit nu gaat over het opvolgen van de plannen of de volgorde bij de montage van de verschillende elementen.


Is het partnerschap met een producent belangrijk?

Dat is van wezenlijk belang. De relatie met het bedrijf JACKON by BEWI steunt op vertrouwen en betrouwbaarheid. Hun studiebureau is reactief bij de uitwisselingen, de wijzigingen en goedkeuring van de plannen, en ze kunnen steeds technische steun bieden. Dankzij deze solide relatie heeft men een goed lopend proces, vanaf het plannen, en zelfs de bewerking van de platen. De termijnen worden gerespecteerd eens de plannen definitief worden goedgekeurd. De levering van de paletten met genummerde delen en een paklijst gebeurt na 3 weken met een oplegger.


Gilles JACQUEMIN "Onze belangstelling voor passiefhuizen of huizen die thermisch heel performant zijn, zorgt ervoor dat we het systeem JACKODUR® ook voorstellen voor projecten waarvan de basisvoorwaarde misschien heel anders is en waaraan de hele bouwschil zich natuurlijk moet aanpassen. Voor ons is dit echter een kwalitatief aanbod dat zich onderscheidt van andere producten. " 


Kan het proces verbeterd worden?

Technisch gezien biedt het een prestatie die 100% voldoening biedt op het vlak van energiebesparingen en comfort voor de bewoners. Er kan nog wat vooruitgang worden geboekt om de productie van CO2 te verminderen tijdens de productie ervan. Het feit dat JACKON by BEWI bij de groep BEWI behoort, stelt het bedrijf in staat om dezelfde milieuwaarden te onderschrijven en om zich in te zetten in de circulaire economie. BEWI is een geëngageerde speler op het vlak van duurzame ontwikkeling en we willen JACKON by BEWI graag volgen in deze richting teneinde de planeet te beschermen. We delen de doelstelling om oplossingen die de CO2-impact verminderen, aan onze klanten te kunnen aanbieden, ongeacht of dit over de grondstoffen of de gebruikte materialen gaat.

 

* De onderneming PAUL VALDENAIRE ligt in de Vogezen in Saint-Etienne-Lès-Remiremont en is gespecialiseerd in de verwezenlijking van kelders voor huizen in houtskeletbouw.

** De groep LIVIO werd opgericht in 1938 en heeft een omzet van 70 miljoen euro  met 350  medewerkers. De groep omvat een tiental ondernemingen in de bouwsector en in de de civiele bouwkunde, en doet zowel ontwerp, realisatie tot de afbouw en speciale werken voor de privé-, industriële, commerciële en tertiaire sector, de publieke sector, alsook voor particulieren.

Images for the message

 • Passieve constructies: Getuigenis van een specialist
  Beeld 1 / 4:
 • Passieve constructies: Getuigenis van een specialist
  Beeld 2 / 4:
 • Passieve constructies: Getuigenis van een specialist
  Beeld 3 / 4:
 • Passieve constructies: Getuigenis van een specialist
  Beeld 4 / 4:

Contactpersoon

Helena Platte
Marketing/Public relations
+49 (0) 5204 99 55 330