Menu
BE / Nederlands
Contact

Spouwmuurisolatie

Dubbele buitenmuren zijn zo ontworpen, dat het binnenblad de statische en bouwfysische belastingen opvangt (warmteopslag, geluidsisolatie), terwijl het buitenblad vooral bescherming biedt tegen het weer.

De tussen beide bladen geplaatste thermische isolatie zorgt voor een gunstig temperatuurverloop in de muur, d.w.z. geringe warmteverliezen in de winter en voorkoming van oververhitting in de zomer. De dubbele buitenmuren kunnen volgens DIN 1053 naar keuze met of zonder spouwventilatie vóór de thermische isolatie worden uitgevoerd. Bij spouwmuurisolaties mogen uitsluitend isolatiematerialen worden gebruikt die voldoen aan de minimumeisen van de genormaliseerde toepassing DIN 4108-10 WZ.

De JACKODUR thermische isolatieplaten voldoen als spouwmuurisolatie aan de minimumeisen van DIN 4108-10 WZ. Bij het verwerken van de JACKODUR isolatieplaten dient erop te worden gelet dat de platen zo aan het binnenblad van de spouwmuur worden bevestigd, dat een gelijkmatige laagdikte verzekerd is. Het buitenblad kan zo dicht als het metselen toelaat, voor de thermische isolatielaag worden opgericht.

De voetpunt in spouwmuren kan speciaal worden uitgevoerd met de JACKODUR spouwmuurisolatie i.c.m. verwerking waterdichte membraan. Door het afgeschuinde oppervlak kan het vocht gedwongen worden afgevoerd.

  • Beeld 1 / 1: 02-010-JACKODUR cavity tray insulation